vineri, 25 aprilie 2008

idei preconcepute despre orgasm

1. Orgasm = ejaculare

Desi este greu sa ne imaginam orgasmul masculin in absenta ejacularii, cele doua nu sunt sinonime. Orgasmele difera in intensitate: uneori se pot manifesta prin simple contractii ale prostatei urmate de senzatii usoare de placere, alteori se pot solda cu respiratie sacadata, urlete necontrolate, contractia muschilor fetei si in final dulcele sentiment de imponderabilitate, de relaxare maxima. Desi ejacularea se produce dupa orgasm, cele doua procese pot fi deseori resimtite simultan. Uneori placerea este mica, dar ejacularea apare, alteori ejacularea precede sau nu orgasmul.

2. Barbatii nu se confrunta cu anorgasmia

Fals. Ei se pot confrunta cu anorgasmia, mai ales daca au anumite probleme medicale. Anorgasmia este o dereglare a constitutiei psihice, o boala care se manifesta indiferent de calitatea contactului sexual. La barbati incapacitatea de a ejacula se poate confunda cu anorgasmia, tocmai din pricina asocierii orgasmului cu ejacularea. Unor barbati li se poate intampla sa aiba erectie, desi nu ejaculeaza sau sa ejaculeze, fara a avea orgasm. La barbati anorgasmia corespunde de multe ori cu inhibitiile sau cu teama de a fi dominati.

3. Circumcizia nu influenteaza intensitatea orgasmului masculin

Odata ce s-a indepartat pielea care protejeaza capul penisului, exista posibilitatea ca acesta sa se desensibilizeze intr-o oarecare masura. Prin urmare, sunt sanse ca barbatii circumcisi sa aiba nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la orgasm, ceea ce nu este neaparat un dezavantaj.

4. Intensitatea orgasmului masculin nu depinde de anumite pozitii sexuale

Orgasmul masculin poate depinde de anumite pozitii sexuale, insa mai putin decat in cazul femeilor. De cele mai multe ori, placerea barbatilor este determinata de imaginea corpului partenerei lor si mai putin de propriile zone erogene. Femeilor le este recomandat sa alterneze mai des pozitiile sexuale, pentru ca zonele lor erogene pot fi mult mai bine expuse din anumite unghiuri.

5. Orgasmul se obtine mult mai usor prin sex oral decat prin penetrare

Fals. Totul depinde de preferintele ambilor parteneri. Exista barbati si femei care prefera sexul oral, fie ca singura metoda de obtinere a orgasmului, fie ca varianta auxiliara a penetrarii si sunt femei sau barbati care pot atinge orgasmul exclusiv prin contactul organelor genitale. Indiferent de situatie, este bine sa respectati normele de igiena si sa evitati sexul oral dimineata - eventual folositi jucarii care il pot simula.

6. Normal este ca partenerii sa aiba orgasm la fiecare contact sexual

Numarul orgasmelor nu trebuie sa fie direct proportional cu numarul actelor sexuale. Exista foarte multe situatii in care barbatii sau femeile ajung la orgasm de mai multe ori sau deloc in timpul unei partide de sex, ceea ce nu este anormal. Daca de exemplu partenerii fac sex "pe graba", cresc sansele ca orgasmul sa nu apara, mai ales in cazul femeii.

7. Ejacularea "sanatoasa" ar trebui sa fie intensa de fiecare data

Intensitatea ejacularii depinde de anumiti factori, cum ar fi: numarul partidelor de sex dintr-o anumita perioada, frecventa masturbarii masculine, anumite probleme de sanatate. De obicei, prima ejaculare este mai puternica si scade in intensitate pe masura ce partenerii continua sa faca sex intr-o zi. Ejacularea slaba care survine in mod repetat poate indica o sanatate precara a organismului.

8. Orgasmul feminin depinde de abilitatile sexuale ale barbatului

Fals. E drept ca barbatii sunt sau nu apreciati pentru performantele lor in pat, insa experimentarea orgasmului feminin depinde in mare parte de femeia care si-l doreste. Daca ea nu poate avea orgasm vaginal, nu este neaparat vina barbatului, decat poate in masura in care dimensiunile penisului sau nu sunt tocmai notabile... O femeie este unica responsabila pentru orgasmul ei, chiar daca aportul barbatului isi spune deseori cuvantul.

Niciun comentariu: